top of page

Format Family is een in Nederland gevestigd onafhankelijk mediabedrijf dat formats ontwikkelt en produceert 
voor zowel de publieke als de zakelijke markt.

Compagnons David Lipschits en Chiel Christiaans werkten al enkele jaren samen toen zij in 2019 een nieuw mediabedrijf gestart zijn in mediahoofdstad Hilversum. Met de ambitie om steeds vernieuwende content te creëren die de kijker verrast, ontroert en inspireert. David heeft een jarenlange expertise op het gebied van verborgen camera, met programma’s als Ushi, Bananasplit en Boobytrap. Chiel heeft een theaterachtergrond en is na zijn studie Commerciële Economie zijn focus gaan verleggen naar de mediasector. Daarbinnen heeft hij vele projecten geproduceerd voor verschillende opdrachtgevers; van Nickelodeon tot de Coca Cola Company. Hij is gespecialiseerd in branded content.

 

Het veelzijdige en enthousiaste team van Format Family werkt aan de meest uiteenlopende producties, van de tekentafel tot aan de uiteindelijke aanlevering. En alles er tussenin. Met de uitbreiding van bedrijfsonderdeel Format Family Facilities waar alle technische faciliteiten onder vallen, kan Format Family zich met trots een full-service mediabedrijf noemen dat alles in huis kan ontwikkelen en produceren.  

 

De samenwerking tussen de traditionele maker en de jonge creator bleek een goede match. De afgelopen jaren is er gewerkt aan meerdere succesvolle projecten waaronder het programma 'What The F#ck' dat op dit moment in meerdere landen wordt geproduceerd. 

 

Helaas overleed David in 2022, waarna Chiel heeft besloten het bedrijf voort te zetten. Format Family blijft een specialist op het gebied van verborgen camera producties en heeft haar focus verbreed naar maatschappelijk relevante producties. Deze verbreding stelt het bedrijf in staat om zich te richten op content creatie die niet alleen vermakelijk is maar ook maatschappelijke kwesties aankaart en bewustzijn bevordert.

In memoriam David Lipschits

bottom of page